“Mijzelf continu ontwikkelen, dat vind ik heel belangrijk”

Hij volgde een opleiding tot grafisch vormgever, maar heeft nog veel meer talenten. Nylo de Meijer (25) is veelzijdig en ambitieus. En niet onbelangrijk: de nieuwe creatieve aanwinst van MassMovement, die ons gaat helpen art direction naar een volgend niveau te tillen. Reden genoeg om deze jongen uit Wieringerwerf eens het hemd van het lijf te vragen.

Jeetje, Nylo. Waar zullen we eens beginnen. Volgens mij ben jij een behoorlijk bezig bijtje?

Ja, dat klopt wel. Voor MassMovement werk ik als creatief: een combinatie van grafisch vormgever en junior art director. Maar ik ben ook fotograaf, en ik ben volop bezig meer te leren over video. Daarbij heb ik samen met mijn vriendin Smash Press opgericht. Een online muziekmagazine waarin wij muziekstijlen van poprock tot metal, hele ‘boze muziek’, behandelen.


Aan creativiteit geen gebrek dus!

Ik ben inderdaad bijna altijd creatief bezig. Ook naast mijn werk voor MassMovement. Vooral in Smash Press gaat veel tijd zitten. Ik dacht het zes jaar geleden wel even met zijn tweetjes te doen, maar inmiddels zijn we zeven man sterk. Dat betekent wel dat het goed gaat, dus dat is heel leuk. We gaan binnenkort zelfs nog meer uitbreiden en zijn ook in gesprek met radiostation KINK. Zij benaderden ons om het over een samenwerking te hebben. De vorm is nog niet bekend, maar deze ontwikkelingen zijn heel gaaf.


Zeker, dat klinkt veelbelovend. En jij leidt alles in goede banen?

Klopt, ik ben veel aan het regelen. Maar ik neem ook interviews af en bezoek concerten om daar te fotograferen en reviews over te schrijven. Daar zit altijd best wat tijdsdruk op, want zo’n review moet uiterlijk de volgende ochtend online staan. Dat is het moment dat fans ernaar op zoek gaan.


Moet je na zo’n concert dan nog schrijven?

Nee, het schrijven doe ik tijdens het concert op mijn telefoon. Foto’s bewerken doe ik wel na het concert. In de auto of trein terug, en soms thuis. Ik blijf doordeweeks dus ook niet vaak tot het einde, want dat betekent dat ik pas rond een uur of drie in bed lig. Het liefst doe ik alleen de fotografie, zodat ik mij volledig daarop kan focussen. En omdat ik dat het leukste vind om te doen. Ik vind mijzelf geen topschrijver.


Wel een topfotograaf?

Haha, nee hoor. Ik doe mijn best. Fotografie vind ik heel leuk en daarin wil ik mij dan ook blijven ontwikkelen. Dat doe ik door het veel te doen, maar ook door mij in te lezen over bijvoorbeeld het effect van licht. Ik wil graag veel leren, bewust bezig zijn met wat ik doe. Daarom heb ik ook een periode heel veel gefotografeerd bij concerten, waarna ik dan anderen om feedback vroeg. Gelukkig was iedereen heel eerlijk. Ik werd op mijn fouten gewezen en ontdekte zo waar verbeterpunten zaten. Ontzettend leerzaam.


En met resultaat! Ik vind dat je erg mooie foto’s maakt. Wil je op die manier ook meer leren over video?

Het is inderdaad de bedoeling dat ik er steeds meer mee ga doen. Ik bekijk al veel tutorials en vlogs van videohelden als Peter McKinnon, Chris Hau, Lizzie Peirce en Alen Palander om mijn kennis te vergroten. En bij MassMovement doen we in campagnes natuurlijk veel met video, dus daar leer ik sowieso weer nieuwe dingen van. Ik vind het leuk om met video bezig te zijn, maar er zelf een maken van begin tot eind en bijvoorbeeld de kleuren corrigeren, dat kan allemaal veel beter en sneller.


Goed dat je kritisch bent en je wilt blijven ontwikkelen. Dan ben je bij MassMovement aan het juiste adres!

Ja, dat gevoel heb ik ook. Ik vind het hier echt leuk! Het design van powerpointslides voor een workshop, een korte video editen, een taartdoos ontwerpen; ik ben al met zoveel verschillende projecten bezig. En dat het ook de bedoeling is dat ik me als junior art director verder ontwikkel, vind ik heel gaaf. Het begeleiden van creatieve processen binnen een bureau als dit, is voor een mij weer een hele nieuwe uitdaging waarbinnen ik goed kan groeien.


Jij ziet jezelf hier dus nog wel even rondlopen?

Absoluut! Ik ben erg blij dat ik bij MassMovement terecht ben gekomen. De sfeer is heel goed en het is fijn om deel uit te maken van zo’n leuk team. Het samenwerken gaat super, en het is gewoon heel gezellig. We doen veel leuke dingen samen. Toen ik nog niet eens was begonnen, kreeg ik al een mailtje of ik zin had om mee te gaan met een teamuitje. Dat is toch superleuk?!


Fijn dat je zo op je plek zit. Wordt er af en toe ook wel wat van jouw ‘boze muziek’ gedraaid?

Haha nee, maar dat hoeft van mij ook helemaal niet. Nederlandstalige muziek vind ik ook heel tof en ik ben gek van Justin Bieber. En Disney vind ik geweldig.


Wat leuk! Ik zag inderdaad dat je in Disneyland prachtige foto’s hebt gemaakt.

Dank je. Er wordt mij wel eens gevraagd waar ik mijn inspiratie vandaan haal. Nou, dit is zeker een van die plekken. Het is daar zo leuk en mooi, ik ga er een paar keer per jaar heen. En dat kan ik iedereen aanraden!Fotografie: Merlijn Hoek
Uitdagingen gaan wij nooit uit de weg. Waarom zouden we? Samen mooi werk maken, daar worden wij blij van!
Laten we eens kennismaken